This page covers the University Of Calabar, UNICAL GSS Model Past Questions And Answer in PDF  File, UNICAL GSS EXAMS EXPO ANSWERS, Download for FREE!.

If you are searching for the University of Calabar, UNICAL GSS past questions for first and second semester exams, we are glad to inform you that this page covers it all.

UNICAL GSS Model Past Questions And Answer
UNICAL Main Gate

UNICAL GSS First Semester Courses

  1. Anti Corruption 1
  2. Use of English 1
  3. History and Philosophy of Science
  4. French

UNICAL GSS Second Semester Courses

  1. Anti Corruption 2
  2. Use of English 2
  3. Philosophy and Logic
  4. Citizenship Education

UNICAL GSS Model Past Questions And Answer PDF

Download the University of Calabar, UNICAL GSS past questions and answers below for free and don’t hesitate to share with friends.

History And Philosophy of Science

Philosophy And Logic

Citizenship Education

Anti Corruption

Use of English

 

Example of UNICAL GSS Past  Questions  and answer,

  1. USE OF ENGLISH QUESTIONS (GSS 102) 2011/2012
     ____ is a task which afford the listener to the opportunity of recording what he hears
    (a) note making (b) note taking (c) recording (d) translation
  2. The following except one are the strategies for note-taking (a) conclusion (b)
    abbreviations (c) headings (d) sub-headings
  3. Bad study habit include the following except (a)n study skill (b) hazy goals (c) wrong
    choice of place of study (d) energy draining activities
  4. Bad reading habits include the following except (a) finger pointing (b) regression (c) subvocalization (d) retention
  5. Effective study skills that ensure good results will derive from the following except (a)
    mental activation (b) study time /plan method (c) conducive study environment (d)
    language skills
  6. Vocabulary development includes all except one of the following (a) use of dictionary (b)
    understanding collocation (c) developing extensive reading skills (d) preparing a good
    study time table
  7. Expressive, receptive writing are types of (a) homophones (b) listening skills (c)
    vocabulary (d) homographs
  8. Words with the same spelling but with different meaning are known as (a) homographs
    (b) antonyms (c) connective (d) synonyms
  9. Listening is a complex of (a) linguistic skills (b) cognitive skills (c) social skills (d) all of the
    above
  10. The reference relationship between a speaker/listener can be all except one of the
    following (a) interesting (b) dynamic (c) abstract (d) static

2011/ 2012 USE OF ENGLISH ANSWERS

  1. B
  2. A
  3. A
  4. D
  5. D
  6. D
  7. C
  8. A
  9. D
  10. A

Now that you have downloaded the University of Calabar, UNICAL GSS Model Past Questions And Answer, don’t forget that there is love in sharing.

RELATED POSTS:

  1. Check UNICAL GSS Exam Status 2021
  2. How To Calculate JUPEB Points
  3. Can I Change My Course After Gaining Admission?
  4. JAMB Subject Combination For All Courses (PDF)
  5. JAMB Cut Off Mark For 2021/2022 (PDF)
Thanks for reading, please share.

If you have any questions, leave me a comment below and I will try my best to respond also do well to subscribe so as to be notified when I reply to your comment, thanks.

Author

Empowering Students through Educational Resources & Information To Create Solutions For Tomorrow's Challenges. Feel Free To Follow me on Twitter | Instagram | Facebook | WhatsApp

5 Comments

Write A Comment